Nieuws
26-09-2016 - Samensmelting tussen kunst en muziek met SynapZ |
Jan Slokkers bedacht de combinatie muziek en kunst en nam het initiatief voor Music of the Spheres. Zeven bollen, zeven kunstenaars, een symfonie orkest, Wibi Soerjardi, Theater de Maagd. Slokkers benaderde het kunstcollectief Synapsz bestaande uit Richard de Weert, Aagje Pel, Fred de Ron, Hans Oerlemans en Gerard Huisintveld. De vijf kregen gezelschap van gastkunstenaars Els van Egeraat en Kees Warmoeskerken. Maandenlang werkten zij aan een uniek project.
De kunstenaars bespeelden ieder een eigen bol, geïnspireerd op de klassieke muziek van die avond. Tijdens het concert werden vanuit de kunst in en op de bollen live bewegende beelden op een doek achter het orkest geprojecteerd. “Zo kreeg je een totale beleving. Bollen, projectie en orkest vulden elkaar aan.” aldus Slokkers.
Een unieke samenwerking die smaakt naar meer!
“De kunstenaars van SynapsZ weten elke keer te verrassen met hun manifestaties. In korte tijd zijn ze garant gaan staan voor mentale ontdekkingstochten en sensitieve schranspartijen. Wie zijn deze energieke uitvoerders en wat hebben ze voor ogen?” |
|
02-09-2016 - Optreden in De Maagd |
Een onvergetelijke avond in theater de Maagd. Volle bak en staande ovaties voor Synapsz Kunstcollectief met Kees Warmoeskerken en Els van Egeraat, Het Residentie Orkest en Wibi Soerjadi. Een sfeer impressie. |
21-07-2016 - Kunst op de maat van de muziek |
Mei 2016 - Residentie Orkest en Synapsz in De Maagd
|
|
09-07-2016 - Residentie Orkest op herhaling in Theater De Maagd te Bergen op Zoom |
![]() |
Kunstgenootschap SynapsZ en Wibi Soerjadi zorgen voor een extra dimensie bij wat nu al een kleurrijk optreden belooft te zijn.
|
|
09-07-2016 - 7 kunstenaars, 7 werelden............... |
Synapsz Kunstcollectief, Richard de Weert, Fred de Ron, Gerard Huisintveld, Aagje Pel, Hans Oerlemans, en gastkunstenaars Kees Warmoeskerken en Els van Egeraat gaan een uniek experiment aan met het Residentie Orkest en Wibi Soerjadi op 2 september in Theater de Maagd, Bergen op Zoom.
KUNST & KLASSIEK
Reserveer kaarten hiervoor bij: |
|
15-09-2015 - Artikel BOZ in Beeld |
Een waar cultureel spektakel, dat is wat Richard de Weert ons beloofde en dat is precies wat we kregen.
Voor diegenen die niet weten waar ik het over heb, en aldus ook nog niet zijn gaan kijken hebben we hier nog wat info.
"Het wordt een waar cultureel spektakel, met Jazz, proeverijen, lezingen, optredens en eigenlijk nog veel meer dus je moet beslist komen kijken. Het wordt een tentoonstelling die zijn weerga niet kent.” Kijk dat is een uitleg waar we iets mee kunnen. Het is dus een combinatie van verschillende kunstuitingen die al je zintuigen uitdagen en je dus constant 'bombarderen' met prikkels. Na vier weekenden zijn er al veel bezoekers geweest die ook tal van loftuitingen achtergelaten hebben als:
“Eén van de betere expo’s die ik in lange tijd in Bergen op Zoom zag, met evenveel humor als vragen die de beschouwer al antwoordend bij het spel betrekken. Als deze expo niet interactief is!”
“ Steeds weer iets nieuws. Voor de tweede mal was het net zo verrassend als de eerste keer!”
“Prachtige tentoonstelling! Het zou fijn zijn als er een permanente expositieruimte zou blijven in het Markiezenhof. Complimenten.”
“Bergen op Zoom ‘out of the box’ ten volle gelukt! Grote klasse resulteert in een blijvende glimlach!”
“Toevallig hier terecht gekomen. Wat een bijzondere, verrassende en afwisselende tentoonstelling!”
“Wat een geweldig initiatief. En een prachtige plek voor moderne kunst in Bergen op Zoom. Dit ontbrak nog; een unieke ruimte om wisselende exposities te houden, midden in de stad, omgeven door unieke panden!”
Voor diegene die zich afvraagt wat Synapsz nu eigenlijk is. Heb ik hier het antwoord van Richard: Om het geheel nog meer dynamiek en contrasten mee te geven wordt er gebruik gemaakt van wisselende gastkunstenaars. Het leidt van het ene hoogtepunt tot het andere en maakt dat deze tentoonstelling het waard is om meerdere keren te bezoeken.
Natuurlijk stel ik vragen aan het kunstenaarsgenootschap. Sterker nog, ik heb er een aantal en de antwoorden daarop waren het zeker waard om ze integraal over te nemen. Wat maakt deze expositie bijzonder?
De verrassing, de dynamiek, de verwarring, de combinaties van totaal verschillende disciplines en visies, die heel vanzelfsprekend tot één geheel samenvloeien, en de prachtige historische locatie natuurlijk. Er is een vaste kern kunstenaars maar er zijn ook ‘tijdelijke’ kunstenaars. Hoe is dit idee tot stand gekomen en wat wens je er mee te bereiken? Idee is tot stand gekomen vanuit twee gedachten:
· Strategie om het publiek te prikkelen om vaker dan 1 keer een expositie te bezoeken. Dus wisselen we niet alleen wekelijks het eigen werk, maar ook maken we steeds plaats voor de gastkunstenaars, die het de moeite waard en nieuwsgierig maken om meerdere malen langs te komen. Hoe is de cohesie tussen kunstenaar, kunstwerken en publiek?
Ook hier is de verbinding de leidraad. Alle deelnemende kunstenaars en kunstwerken worden steeds samen tot een nieuw en spannend geheel gesmeed, lettend op zowel harmonie als contrast, in kleur, structuur en materiaalgebruik. Het resultaat is iedere keer weer een bruisende en prikkelende ontdekkingsreis voor de bezoeker die naar binnen gezogen wordt en verward maar volledig opgeladen weer buiten komt. Wanneer is voor jullie deze expositie geslaagd?
De expositie is op zich al voor 100% geslaagd. Maar we kijken vooruit. Als de expo dusdanig naklinkt dat er niet alleen een vervolg wordt verwacht van ons, maar het ook in bredere zin een cultuurimpact heeft op Bergen op Zoom en de regio, dan is ook onze missie geslaagd. Wat verwachten jullie persoonlijk van deze expositie?
Hoewel een kunstwerk graag publiek ontmoet en ontroert, staat hier het totaalconcept centraal. We verwachten niet zozeer iets, maar hopen op een zekere opwaardering van cultuurbesef. In praktische zin betekent dat dat we graag meer ruimtes van allure in Bergen op Zoom e.o. zouden willen zien, waar hedendaagse kunst respectvol getoond kan worden. Zowel als collectief als persoonlijk hopen we op een wake-up call voor politiek en particuliere initiatieven hierin. Kijk, volgens mij zijn dat weer voldoende prikkels om je toch maar eens richting deze expositie te begeven. En als je al geweest bent,... doe het nog eens een keer want je zult versteld staan over hetgeen je dit keer weer zult zien.
Deze dynamische tentoonstelling is begonnen op 14 augustus en loopt tot 27 september; deze expositie is te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00u tot 17.00u. En waar moet U zijn? Bij het Koetshuis in het Markiezenhof te Bergen op Zoom Steenbergsestraat 8 4611 TE Bergen op Zoom
www.markiezenhof.nl Bron: BOZ in Beeld |
|
2015 - Zientuigen in het Markiezenhof |
![]() |
Zeven weekenden langkan er in het Koetshuis van het Markiezenhof genoten worden van alles wat met zintuigen en zintuiglijke waarneming te maken heeft.
Bergen op Zoom - SynapsZ Kunstcollectief bestaat uit 5 kunstenaars: Aagje Pel, Hans Oerlemans, Fred de Ron, Gerard Huisintveld en Richard de Weert.
‘Zientuigen’ is kijken, luisteren, proeven, voelen en ruiken…. De gastkunstenaars zijn:
Naast bijdragen van Theater Daidalos, Aardzwam & Zo, This is WAT, Switchon. today, kan het publiek ook nog een Jazztafette op locatie verwachten, een Jazz- en kunstcollege van Tom Goosen, een POP-UP dineravond van Culinair Vleghels, performances van de Wobby- en Eefje Wentelteefje-makers, de minibieb van Welmoed Jansen en tot slot een kunst- en wijnproeverij.
De officiële opening is zondag 16 augustus om 15.00 uur, de expositie wordt geopend door wethouder Yvonne Kammeijer.
|
|
Expositie Koetshuis van Kunstcollectief SynapsZ |
|
Door bericht aangeleverd op 7 augustus 2015 Algemeen BERGEN OP ZOOM – In de weekends tussen 14 augustus en 27 september exposeert Kunstcollectief SynapsZ in het Koetshuis van Het Markiezenhof. Naast eigen kunstwerken ontvangt SynapsZ dertien gastkunstenaars, diverse musici, vertellers, acteurs, architecten en gastronomen, die in afwisselende samenstelling en op gezette tijden hun eigen invulling geven aan het thema ‘Zientuigen’. ‘Zientuigen’ is kijken, luisteren, proeven, voelen en ruiken.
De officiële opening is zondag 16 augustus om 15.00 uur, de expositie wordt geopend door wethouder Yvonne Kammeijer. De kunstenaars SynapsZ Kunstcollectief bestaat uit 5 kunstenaars: Aagje Pel, Hans Oerlemans, Fred de Ron, Gerard Huisintveld en Richard de Weert. Ze hebben niet alleen qua visie verwantschap, maar ook qua enthousiasme, creativiteit en prettige waanzin. De gastkunstenaars zijn: Ellen Gieles, Peter Schudde, Hans Timmermans, Jacques Bakker, Annemiek Hoek, Corine Heijmans, Ellen Rijk, Alex Kiefmeijer, Ward Warmoeskerken, Frank van Bergen, Jeroen de Leijer, Marjolein Schalk en Steppie Lloyd Trumpstein. Naast bijdragen van Theater Daidalos, Aardzwam & Zo, This is WAT, Switch-on.today, kan het publiek ook nog een Jazztafette op locatie verwachten, een Jazz/Kunst college van Tom Goosen, een POP-UP dineravond van Culinair Vleghels, Performances van de Wobby- en Eefje Wentelteefje-makers, de minibieb van Welmoed Jansen en tot slot een Kunst/Wijnproeverij.
Het wordt een evenement dat mede door de vele gastkunstenaars en diverse activiteiten de toeschouwer zal verrassen in zijn dynamische en uitbundige opzet. Zeven weekenden lang kan er genoten worden van alles wat met zintuigen en zintuiglijke waarneming te maken heeft; ruiken, proeven, horen (luisteren), voelen, maar vooral ZIEN (en kijken舰). Kortom: ervaren, ondergaan, beleven en participeren.
Ruim een jaar voorbereiding is voorafgegaan aan deze tentoonstelling, van brainstormsessies tot werkelijke realisatie. Voortkomend uit de chemie tussen vier Bergse kunstenaars en een Noordwijkerhouter; uren van onzinnig spervuur en inspiratievolle spraakverwarringen, met ‘ZientuigeN’ als eindproduct. Voorlopig althans want SynapsZ heeft de smaak te pakken. Achtergrond SynapsZ
SynapsZ is ontstaan uit de groepsexpositie ‘Het is het spoor dat je bijster maakt’ in Kasteel Ravenhof, juni 2014. Wat aanvankelijk een reguliere expo zou worden, met beelden, schilderijen en assemblages, werd gaandeweg een samensmelting van gelijkgestemde geesten en kunstuitingen, van performance tot concept art, met een alles verbindend geluidsaspect. Zowel deelnemende kunstenaars als bezoekers ervoeren de expo als een avontuurlijke ontdekkingsreis, als een belevenis. Geen kunst waar je op afstand naar kijkt, maar waar je tussendoor loopt, en onderdeel van bent. SynapsZ Kunstcollectief wil aansturen, verbinden en ruimte geven. Ruimte geven aan onze eigen expressie en ideeën, maar ook aan die van andere creatieve geesten, en daar een verbinding mee aangaan. Van hieruit is het zowel middel als doel om te verbazen, vernieuwen, vertellen, veroorzaken, verwarren en verwonderen. De expositie ‘ZientuigeN’ is een eerste statement vanuit de huidige visie, waarin SynapsZ een verbinding wil maken met andere (gast-) kunstenaars, maar ook met de samenleving. Kunst tussen de mensen, mensen tussen de kunst. Ervaringen van kunst en samenleving die nooit ons bewustzijn zouden kunnen bereiken zonder de onontbeerlijke instrumenten waarmee we waarnemen: de zintuigen. Praktische informatie De expositie is te bezoeken tussen 14 augustus en 27 september, op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur in het Koetshuis van Het Markiezenhof. Gratis entree. Programma met activiteiten- en exposchema op www.synapsz.nl
|
|
Zientuigen: de zintuigelijk waarneembare realiteit van SynapsZ |
|
BERGEN OP ZOOM - In de weekenden tussen 14 augustus en 27 september exposeert Kunstcollectief SynapsZ in Het Koetshuis. Naast eigen kunstwerken ontvangt het kunstcollectief dertien gastkunstenaars, diverse musici, vertellers, acteurs, architecten en gastronomen, die in afwisselende samenstelling en op gezette tijden hun eigen invulling geven aan het thema ‘Zientuigen’. ‘Zientuigen’ is kijken, luisteren, proeven, voelen en ruiken.
De expositie is in deze periode elke vrijdag, zaterdag en zondag te bekijken tussen 11.00 en 17.00 uur, de toegang is gratis. Het Koetshuis (de voormalige Jeugdbibliotheek) is te bereiken via de achterpoort van Het Markiezenhof aan de Hofstraat. Per week worden er wijzigingen in de opstelling aangebracht, waarbij sommige kunstwerken plaats maken voor nieuwe. Zo blijft de tentoonsteling de toeschouwers ook bij een nieuw bezoek telkens weer verrassen!
Zondagmiddag 16 augustus was de opening van de expositie. KijkopBergenopZoom.nl was erbij. Klik hier voor het fotoalbum (foto's: Hans-Jorg van Broekhoven) Fotobijschrift: De kunstenaars van SynapsZ (v.l.n.r.): Gerard Huisintveld, Fred de Ron, Hans Oerlemans, Aagje Pel en Richard de Weert. (foto: SynapsisZ)
|
|
Wethouder Kammeijer: 'Koetshuis zou expositieruimte moeten blijven' |
![]() |
BERGEN OP ZOOM - Het Koetshuis zou behouden moeten blijven als expositieruimte voor eigentijdse, jonge kunstenaars. Dat stelde wethouder Yvonne Kammeijer (welzijn, onderwijs- en jeugdzaken) zondagmiddag bij de opening van de expositie 'Zientuigen' van kunstcollectief SynapsZ. "Als ik het persoonlijk voor het zeggen zou hebben, dan zou het Koetshuis een stedelijke expositietuimte worden", sprak Kammeijer met grote stelligheid. Dat heeft ze echter niet: de meerderheid van het Bergse college is namelijk vóór een herbestemming van het Koetshuis tot regionaal archief.
Wethouder Kammeijer roemde de veelzijdigheid van de Bergse 'kunstscene' en betreurt het dat er geen eigen expositieruimte meer is. Leegstand genoeg, maar daar kan de gemeentelijke bewindsvrouwe weinig mee."Helaas heeft de gemeenteraad besloten dat er zoveel mogelijk leegstaand gemeentelijk vastgoed verkocht moet worden." Bergenaren zijn zelf creatief in het vinden van tijdelijke oplossingen, en Kammeijer haalde daarbij de voorbeelden aan van de kunst-etalages die her en der in de binnenstad zijn ingericht. Gelopen race
De herbestemming van het Koetshuis tot archiefgebouw lijkt echter een gelopen race. De voorbereidingen voor de vorming van het regionaal archief zijn in een vergevorderd stadium en ook het Bergse college heeft zich in meerderheid vóór de archiefhuisvesting uitgesproken. Oud-markiezenhofdirecteur Wim Reijnders is de beoogde directeur van deze nieuwe regionale samenwerking die medio volgend jaar van start moet gaan. Na afloop van de openingstoespraken loopt hij vol trots door 'zijn' nieuwe pand. "Alle archieffuncties verhuizen uit Het Markiezenhof naar dit gebouw", zo kan hij beamen. 'Nieuwe Etcetera'
Dat geldt óók voor de huidige leeszaal annex bezoekerscentrum aan de Steenbergestraat. "En het kan zomaar zijn dat daar weer een nieuwe Etcetera (een voormalige kunstgalerie, red.) kan komen", merkt hij op. Maar, zo benadrukt Reijnders: dat is aan zijn opvolgers om te bepalen. Hij heeft met Het Markiezenhof niets meer van doen en is sinds 1 juli als kwartiermaker bij de archiefdienst-in-oprichting aan de slag. "Werk genoeg aan de winkel." • Meer informatie over de expositie en SynapsZ vindt u hier
Fotobijschrift: Wethouder Kammeijer opent de expositie 'Zientuigen' van kunstcollectief SynapsZ. (foto: Hans-Jorg van Broekhoven) Bron: Kijk op Bergen op Zoom |
|
Nieuw kunstenaarscollectief Synapsz uit Bergen op Zoom debuteert in Koetshuis Markiezenhof |
Synapsz bestaat uit Gerard Huisintveld, Aagje Pel, Fred de Ron, Hans Oerlemans en Richard de Weert. Zij exposeren zeven weekends lang in het Koetshuis van het Markiezenhof samen met gastkunstenaars die elke week rouleren. "Rode draad is de verandering", aldus Huisintveld. De brede kunstmanifestatie heet 'Zientuigen' en omvat naast kunstwerken onder andere rondleidingen door de historische kruidentuin, een pop-up diner en een jazztafette.
Bron: BN-de Stem |
|
2015 - Activiteiten |
* 2015 jaarexpo in het kantoorgebouw van de BWB (Belastingsamenwerking West Brabant) in Etten-Leur.
* expositie " Zientuigen" met het SYNAPSZ collectief in het Markiezenhof / Koetshuis te Bergen op Zoom vanaf 14 augustus t/m 27 september 2015 met vele gastkunstenaars. SynapsZ bestaat uit Richard de Weert, Aagje Pel, Gerard Huisintveld, Fred de Ron en Hans Oerlemans. |
Richard de Weert - Duoexpositie |
Albert Hagenaars over de late debuutexpositie van Richard de Weert
Over gepriegel gesproken. Daar denk je aan bij het zien van het in hoogdruk uitgevoerde ‘Good Luck’, dat jammer genoeg niet in de catalogus werd opgenomen. Het is een raadselachtige prent met een duel tussen kleurvelden en lijnen, tussen de kleuren pruisisch blauw en roestbruin maar, meer nog, tussen spiegeling en afwijking, tussen rechte lijnen en ronde, tussen orde en chaos. Het klopt en het klopt niet. Het is daarmee ook een eerbetoon aan het belang van de dissonant. Juist wat je aanvankelijk als gepriegel kunt benoemen, ontwikkelt zich bij het beschouwen als het onontbeerlijk handschrift dat je doet blijven kijken en vergelijken. Geen wonder dat ‘Good luck’ net als ‘Kracht’ al snel verkocht werd. Het zal waarschijnlijk nog meer dan de andere, toch al niet schaars met suggestie geladen, werkstukken van De Weert aanzetten tot de meest uiteenlopende associaties en, wie weet, verklaringen. Niet voor niets wordt het middelpunt op verschillende wijzen doorsneden, terwijl het daarbij alles verenigt. Daar komen de kleuren samen, en de golvende en rechte lijnen, en trekken vierkanten en driehoeken zich samen tot een ruit, hetgeen gemakkelijk aanzet tot meditatieve overwegingen. Alternatieve titels die zich spontaan bij mij aandienden waren o.a. ‘Eenheid in verscheidenheid’, ‘Strijd’ en ook ‘Inzicht’. Ik ben echter de eerste om toe te geven dat ‘Good luck’ veel beter is; hij stemt nog meer tot nadenken, hij is humoristisch als je open wil staan voor ironie maar hij kan ook nog geduid worden als een groet, een afscheidsgroet dan wel. Op dit laatste door associërend kun je dan tot de conclusie komen dat De Weert definitief afscheid van dit kunstwerk neemt en het succes wenst in het van de maker onafhankelijk geworden bestaan, of dat hij zich tot de eventuele nieuwe eigenaar wendt en die geluk wil wensen in de omgang met zijn aanwinst. Maar ook als De Weert zoiets helemaal niet bedoeld heeft, dan nog kunnen we er niet omheen dat ‘Good luck’ in hoge mate interactief is, om niet te zeggen hyperactief. Het spreekt meerdere talen, is vergeven van de contrasten en dat zijn nu eenmaal juist de kenmerken die erkend grote kunst vaak bezit. Of ‘Good luck’ grote kunst genoemd mag worden valt nog te bezien, daarvoor is veel meer tijd nodig, het patina van de reacties van volgende generaties, maar voor ondergetekende is het wel een hoogtepunt van deze verrassende uitstalling in Tracé.
Eerder gepubliceerd in De Verborgen Hoek, juni 2012
|
|
Artikel in Tracé |
|
|
Artikel in BN/De Stem van 17 april 2012 |
![]() Bron: BN / DE Stem |
|
Cursisten aan het woord |
U kunt hier een kijkje opnemen en zien dat cursussen aan het centrum voor de kunsten vruchten hebben afgeworpen.
|
|
Artikel 'Duo Expo' |
DUO EXPO in Tracé, te Ekeren van LILA (Linda Lambrechts) uit Ekeren in duet met een Nederlander, Richard de Weert. Beide kunstenaars werken rond dezelfde thema's, aangereikt via hun opleiding MUDA te Kapellen, doch duidelijk via een eigen stijl uitgevoerd. De verschillende visies van beide kunstenaars maakt deze DUO EXPO plezierig, wisselend en boeiend. EXPO:Tracé/station van Ekeren/Veltwijcklaan 222, Ekeren. za 14/4 tem zo 29/4 - www.lilaweb.be - www.ricxart.nl ![]() Linda Lambrechts en Richard de Weert Bron: Online Gazet |
|
Artikel over Expositie Richard de Weert en Linda Lambrechts in BOZ in Beeld |
Bergse kunstenaar in duet met Belgische Richard de Weert toont zijn werk. Het is voor het eerst dat we deze Bergse kunstenaar naar buiten zien treden. Als kind al was hij gefascineerd door striptekenaars zoals Hans G. Kresse, Edgar P. Jacobs, Hergé, Marcel Gottlib, Don Martin en Joost Swarte. Dat verleidde hem al snel tot zijn eigen eerste krabbeltjes op papier. Meer dan een grote hobby werd het vooraleerst niet. Maar de passie bleef sluimeren en nadat de waan van de dag niet langer een stoorzender vormde pakte hij een gerichte studie op. En nu dan zijn eerste expositie. Samen met een Belgische studiegenoot nog wel. ![]() Linda Lambrechts en Richard de Weert Richard de Weert is de naam en hij werd geboren in Bergen op Zoom op 28 juni 1955. Afkomstig uit een gezin met zes kinderen was het gewoon een kwestie van aan de slag gaan. Hobby’s bleven in die tijd nog tot hobby’s. Maar toen hij richting de vijftig draaide bleek het vuur voor het vak nog altijd volop te branden en dus studeerde achtereenvolgens twee jaar voor een middelbare graad bij Sint-Lucas in Kapellen (België) en vijf jaar op de MUDA opleiding (Multi disciplinair Atelier). In de avonduren deed hij daarnaast allerhande cursussen voor o.a. animatietechnieken, Photoshop, fotografie en webdesign. Het was daar op de MUDA opleiding dat hij in contact kwam met Linda Lambrechts, een kunstenares uit Ekeren. Haar relatiekring binnen de diverse kunstkringen bracht het idee om te exposeren in Tracé. Op de vraag wat hen hier in trekt zijn ze beiden duidelijk: “De overeenkomsten in ons werk zijn eigenlijk de thema’s die jaarlijks terugkeren. Deze thema’s zijn duidelijk in ieders eigen stijl weergegeven. Dit uitgangspunt is voldoende en maakt het plezierig om er samen een wisselende en boeiende tentoonstelling van te maken. We kijken allebei naar kunst vanuit een eigen visie. Richard vanuit een detaillistische blik en Linda meer expressief”. Verder is Richard heel duidelijk. Hij beleeft enorm veel plezier in het zich uiten in de diverse kunstvormen, en vindt het aan de kijker om een eigen mening te vormen over wat ze mooi vinden. Graag venemen hij en Linda dan ook de feedback van de bezoekers aan de tentoonstelling. Die bezoekers kunnen zich melden aan Tracé vzw / Station van Ekeren / Veltwijcklaan 222, 2180 Ekeren. De tentoonstelling loopt van zaterdag 14 april tot en met zondag 29 april. Bezoek ook eens de website van beiden: www.ricxart.nl en www.lilaweb.be dan kun je alvast een beetje voorproeven. De tegenstelling tussen beide kunstenaars is groot, waar Linda vanuit een expressief oogpunt werkt, gaat Richard meer in op de details. Het geeft wel een heel gemengd beeld aan deze Nederlands / Belgische expositie. Dit alles heeft mij in ieder geval nieuwsgierig genoeg gemaakt, ik ga zeker een kijkje nemen. Misschien ook een ideetje voor U? Voor zowel Richard als wel Linda is deze tentoonstelling één groot avontuur. Ze zijn benieuwd naar de reacties van het publiek. “Als het publiek met respect edoch ook met een kritische blik naar ons werk kijkt zijn we tevreden. Graag horen wij de feedback. Het kan ons alleen maar helpen in ons leerproces” Bron: BOZ in Beeld |
|
Expositie Richard de Weert en Linda Lambrechts |
![]() ![]() |
|
Aankondiging expositie |
DUO EXPO Richard de Weert & Linda Lambrechts In het stationsgebouw van Ekeren (belgie) Van 14 april 2012 tot en met 29 april 2012 Locatie: Tracé Cultuurstation Veltwijcklaan 222 2180 Ekeren Openingsuren woensdag: 19u30 tot 22u weekend: 14u tot 18u info: Linda Lambrechts >>>http://www.lilaweb.be/ TRACE: http://www.vzwtrace.be/ |
|
Nieuwe website |
Beste bezoeker, Van harte welkom op deze nieuwe website. De website van Richard de Weert, creatief bedenker en vormgever. Op deze pagina (nieuws) zult u binnenkort alle wetenswaardige nieuwtjes over de activiteiten van Richard kunnen lezen. Vriendelijke groeten, Richard de Weert en Mark de Cock (webmaster) |
|