Nieuws


2015 - Zientuigen in het Markiezenhof


 

 

Zeven weekenden langkan er in het Koetshuis van het Markiezenhof genoten worden van alles wat met zintuigen en zintuiglijke waarneming te maken heeft.

In de weekends tussen 14 augustus en 27 september exposeert Kunstcollectief SynapsZ hier.

Bergen op Zoom - SynapsZ Kunstcollectief bestaat uit 5 kunstenaars: Aagje Pel, Hans Oerlemans, Fred de Ron, Gerard Huisintveld en Richard de Weert.

Ook dertien gastkunstenaars, waaronder diverse musici, vertellers, acteurs, architecten en gastronomen, geven in afwisselende samenstelling en op gezette tijden hun eigen invulling aan het thema ‘Zientuigen’.
 

‘Zientuigen’ is kijken, luisteren, proeven, voelen en ruiken…. De gastkunstenaars zijn:
Ellen Gieles, Peter Schudde, Hans Timmermans, Jacques Bakker, Annemiek Hoek, Corine Heijmans, Ellen Rijk, Alex Kiefmeijer, Ward Warmoeskerken, Frank van Bergen, Jeroen de Leijer, Marjolein Schalk en Steppie Lloyd Trumpstein.

Naast bijdragen van Theater Daidalos, Aardzwam & Zo, This is WAT, Switchon. today, kan het publiek ook nog een Jazztafette op locatie verwachten, een Jazz- en kunstcollege van Tom Goosen, een POP-UP dineravond van Culinair Vleghels, performances van de Wobby- en Eefje Wentelteefje-makers, de minibieb van Welmoed Jansen en tot slot een kunst- en wijnproeverij.

Het wordt een evenement dat mede door de vele gastkunstenaars en diverse activiteiten de toeschouwer zal verrassen door de dynamische en uitbundige opzet.

De officiële opening is zondag 16 augustus om 15.00 uur, de expositie wordt geopend door wethouder Yvonne Kammeijer.
De expositie is te bezoeken tussen 14 augustus en 27 september, op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur in het Koetshuis van Het Markiezenhof. Gratis entree.

Programma met activiteiten-en exposchema op www.synapsz.nl.


 

Bron: De Gazet